Alanya

Alanya
Alanya gece başka güzel

5 Nisan 2015 Pazar

Alanya tatları


Gülüklü Çorba:



Alanyanın kendine has lezzeti olan Gülüklü çorba özellikle kış aylarında favori yiyeceklerden birisi.
Müşterilerine yöresel Alanya mutfağının en seçkin lezzetlerini sunan Esma Abla Ev Yemekleri, Gülüklü Çorba’da da oldukça iddialı. Mekanda hazırlanan Alanya Çorbası’nın içinde dana kıyma, pirinç, nohut, tavuk, kuru nane, tuz, karabiber, et suyu ve kemik suyu bulunuyor. Yanında el yapımı yufka ekmeği, turşu ve ülübü (börülce) piyazı ile servis edilen çorbanın fiyatıda oldukça uygun.


Göleviz Yemeği:

Göleviz Alanya ve Anamur arasında tüketilen sebzedir. Yumruludur, patatesi andırır.Pazardan aldığımız gölevizlerin kabuğu soyulur.Bıçakla doğranır ,doğranırken kırarak doğramaya dikkat edilir.Limonla ovulur ,limonda bekletilir(10 dakika), diğer taraftan soğan doğranır , yağ ile kavrulur ,salçalar ,sarımsak eklenir .Nohut ve göleviz eklenir (gölevizi eklemeden önce yıkayın) .Birkaç dakika karıştırılarak kavrulur.2-3 damla limon damlatın.suyunu, tuzunu ekleyin ,sebzesi pişince yemeğiniz olmuş demektir. Pişince aynı nohutlu patates yemeğine benzer. Afiyet olsun! z, karabiber, et suyu ve kemik suyu bulunuyor. Yanında el yapımı yufka ekmeği, turşu ve ülübü (börülce) piyazı ile servis edilen çorbanın fiyatıda oldukça uygun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder